Vacature: Leraar-onderzoekers LerarenOntwikkelFonds (LOF)

Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) is een fonds waar leraren uit het PO, VO en (V) SO met een goed idee voor onderwijsontwikkeling een beroep op kunnen doen, zodat ze dit idee verder kunnen uitwerken en in praktijk kunnen brengen. Dit is vaak geen gemakkelijk traject: “Hoe krijg ik mijn collega’s of mijn leidinggevende mee,  hoe communiceer ik mijn boodschap en hoe kan ik de verandering duurzaam inbedden?”.

Het LOF wordt geheel met leraren ingericht en uitgevoerd. De aanvragen worden beoordeeld door leraren, de coaching van toegekende projecten wordt door leraren verzorgd en in het organiserende projectteam werken leraren. Vanuit die overweging ligt het voor de hand om ook bij de uitvoering van flankerend onderzoek consistent te blijven met de doelstellingen van het LOF. Dat wil zeggen dat ook leraren zelf de belangrijkste actoren zijn bij het flankerend onderzoek.

De Onderwijscoöperatie wil daarom een onderzoeksteam van leraren samenstellen, dat in samenwerking met een onderzoeker en een procesbegeleider het flankerend onderzoek naar de effecten van het LOF opstelt en uitvoert. Centraal staat de vraag: ”Wat is de meerwaarde van het LOF voor leraren en welke factoren in de LOF-structuur en in de school zijn daarin stimulerend en/of belemmerend?”

Geïnteresseerd??? Alle verdere informatie over deze aantrekkelijke vacature kunt u inwinnen bij uw verbindingsofficier. Dat is voor het Platform VVVO Koos Nederhoed. Mail: nederhoed@online.nl De sollicitatie moet binnen zijn voor 16 mei 2016.