Bestuur Onderwijscoöperatie geeft ondersteuning Lerarenregister terug aan minister

Het bestuur van de Onderwijscoöperatie (dat bestaat uit AOb, CNVO, FVOV en Platform VVVO geeft de ondersteuning van de implementatie van de Wet beroep leraar en Lerarenregister terug aan de minister.

Het bestuur vindt dat de zeggenschap over het lerarenregister volledig bij leraren moet liggen. “Het bestuur heeft zichzelf bij de oprichting van het register altijd een tijdelijke rol gegeven. De tijd is nu gekomen om afstand van die rol te nemen.”

De verdere implementatie van het register (en van de hele wet , waar het register onderdeel van uitmaakt) is wettelijk in handen van de ‘deelnemersvergadering’ van de Onderwijscoöperatie. Deze deelnemersvergadering wordt van de coöperatie afgesplitst.

Afgelopen maanden groeide er de kritiek dat lerarenregister vooral een zaak zou zijn van de vakbonden en vakverenigingen. “’Wij maken zo snel mogelijk onvoorwaardelijk ruim baan voor leraren om de implementatie van de wet tot een succes te maken”, zo stelt het bestuur van de Onderwijscoöperatie.

De coöperatie blijft, onder het huidige bestuur, haar verdere taken en projecten uitvoeren. Zoals het Leraren Ontwikkelfonds, de videosite Leraar24 en de verkiezing van leraar van het jaar.
Link naar de brief aan de minister.