Wie wint de Educatieve Parel op de Dag van de Educatieve Auteur?

Logo_EducatieveParel

Schrijf jij vaak zelf je lesmateriaal? Dan is dit misschien interessant voor jou…
Wie wint de Educatieve Parel op de Dag van de Educatieve Auteur?
De Dag van de Leraar kennen we al jaren. Goede lesgevers zijn belangrijk. Maar kan de leraar zonder lesmateriaal? Hij kan zelf lessen ontwerpen. Maar alle lessen? Niet elke goede lesgever is ook een lesmaker. De “Dag voor de Educatieve Auteur” zet de auteurs en schrijvende docenten in het zonnetje. Zij zijn onontbeerlijk voor goed onderwijs.
Op 11 november, de Dag van de Educatieve Auteur, is in Amersfoort een studie- en ontmoetingsdag.

De dag is gevalideerd door Registerleraar en mag als nascholing worden ingezet. Prominente spreker is professor Paul KirKirschnerschner, bekend van zijn scherpe columns in “Didactief” en “Van 12 tot 18”en zijn recente boek “Jongens zijn slimmer dan meisjes” waarin hij mythes rondom leren en onderwijs doorprikt. In zijn lezing “Don’ts and Do’s voor leermiddelenmakers” wijst hij op valkuilen. Via praktijk- en toepassingsgerichte workshops kunnen auteurs en docenten hun kennis en vaardigheden
in het maken van goede onderwijscontent aanscherpen. Bijvoorbeeld: belangstelling wekken door een goede inleiding, digitale content schrijven, hoe vraag je het?, creatief schrijven en toetsvragen maken.
Op de Dag van de Educatieve Auteur wordt ook de Educatieve Parel uitgereikt. Dit is een prijs voor de auteur/docent die de beste les maakt rondom het thema “Wat is een feit”. Deze wedstrijd staat open voor auteurs en docenten die vaak zelf lesmateriaal maken. De les moet een voorbeeldbeeld zijn voor een goede les: effectief en efficiënt wat betreft de lesdoelen en aangenaam voor leerling én docent. Een educatief pareltje dus. De winnaar krijgt, behalve de titel “Beste EducaLogo Registerleraartieve Auteur
2017” een geldbedrag van € 1000,-. De “Dag van de Educatieve Auteur” en de wedstrijd om de “Educatieve Parel” zijn een initiatief van de sectie van Educatieve Auteurs binnen de Auteursbond.
Meer informatie is te vinden op educatieveauteurs. http://auteursbond.nl/dag-van-de-educatieve-auteur/  en www.educatieveparel.nl